Cihaz, iki adet Filtre içerir.
SERAMIK FİLTRE;
0,3 mikron genişliğindeki gözenekleri, en küçük virüs, bakteri gibi gibi istenmeyen organizmaları filtre eder (Bilinen en küçük virüs 0,5 mikron büyüklügündedir)
TAŞLI FİLTRE
Yedi Bölmeden oluşur. Her bölmede bulunan materyaller farklı özellikler taşır. Bunlar;
1-Aktif Karbon:
Yaygın olarak kullanılan endüstriyel adsorbanlar arasında çevre kirliliğini kontrol amacıyla, şu anda kullanılan adsorbanların en önemlisi, yüksek gözenekliliğe sahip aktif karbonlardır. Ticari olarak aktif karbonlar, odun, turba, linyit, kömür, mangal kömürü, kemik, Hindistan cevizi kabuğu, pirinç kabuğu, fındık kabuğu ve yağ ürünlerinden elde edilen karbonların çeşitli işlemlerden geçirilerek aktive edilmesiyle elde edilirler.
1900’ lü yılların başında, şu anki aktif karbon üretiminin temelini oluşturan patentler yayınlanmıştır. 1920 yılından sonra, ilk olarak, aktif kömür su arıtılmasında kullanılmaya başlanmış, fakat yaygın bir kullanım sağlanamamıştır. Ancak, 1927 yılında Almanya’da içme suyundaki klorofenol kokusu büyük problem yarattığından, şehir suyunun hazırlanması sırasında aktif karbon kullanımı da büyük önem kazanmıştır.
Aktif Karbon’un Genel Özellikleri
Aktif karbonlar, insan sağlığına zararsız, kullanışlı ürünler olup, oldukça yüksek bir gözenekliliğe ve iç yüzey alanına sahiptirler.
Aktif karbonun yaygın uygulama alanı, suyun içinde mevcut organik madde, renk, koku, tat ve klor giderimidir. Ancak burada, sözkonusu olan sadece fiziksel bir süzme işlemi değildir. Aktif karbon sistemler, fiziko-kimyasal arıtma yapan sistemlerdir ve suyun arıtılması esnasında adsorpsiyon mekanizması işlemektedir. Aktif karbon kömürümsü ancak çok geniş yüzey alanına (1000-1500 m2/gr) sahip bir malzemedir. Organik kirliliğin olduğu sularda ve klor giderme amacıyla yaygın olarak kullanılır.
AKTİF KARBON MALZEMENİN KULLANIM ÖMRÜ NE KADARDIR?
Aktif karbon malzemesi 1-2 senede bir değiştirilmelidir, Hemodiyaliz de su arıtma sistemlerinde kullanılan aktif karbon un 1 yılda bir değiştirilmesinde fayda vardır.
2-Mineral Toplar:
seramik toplar kendine özgü biçimlenmiş çok çeşitli inorganik minerallerin özel bir oluşumuyla meydana gelmiştir. İşlevselliği yüksek olan bu kürecikler niteliksiz suların farklı amaçlara uygun iyileştirme sistemlerinde kullanılmaktadır.
Çok çeşitli fonksiyonel özelliklere sahip seramik kürecikler, sudaki kirliliğin absorban edilmesinde, zararlı ağır metallerin giderimin de, suyun mineral içeriğinin yoğun bir şekilde artırılmasında, anti bakteriyel özelliği ile, insan metabolizmasına yardımcı olan ve sağlık açısından doğal iyileştirme yetenekleriyle mükemmel sonuçlar vermektedir.
Uygulama Alanları
İçme su iyileştirme, içme suyunda doğal mineral kombinasyonun sağlanması, su yumuşatma, suyun dezenfeksiyonu, suyun aktivasyonu ...
• Kötü kokuları giderir (organik madde, klor, kirlilikler)
• Mükemmel klor giderir
• İçme suyu için güvenlidir(FDA kuruluşundan alınan güvenlik sertifikasına sahiptir.)
• Antibakteriyel & Dezenfeksiyon (99%'un üzerinde etkiye sahiptir.)
• İnsan sağlığına zararlı olan ağır metalleri giderir.
• Suyun içerisindeki kötü kokuyu giderir.
• Suyun PH değerini kontrol eder.
• Zararlı aktif oksijeni giderir.
• C Vitamini gibi antioksidant etki yaratır.
• Suyun oksidayon indirgeme potansiyelini düşürür.
• 10'dan fazla doğal mineralden meydana gelmiştir.
• Kızıl ötesi ışınlarla insan, bitki ve hayvan metabolizmalarını aktive eder.
3- Zeolit:
Zeolitler kristal yapıda hidrasyona uğramış aluminyum silikatlardır.
Milyonlarca yıl önce, volkanların patlaması ile ortaya çıkan kül ve lavların, göl veya deniz suları ile kimyasal reaksiyona girmesi sonucu oluşmuşlardır. Zeolitlerin oluşumu sırasındaki sıcaklık - jeolojik konum - su/kül oranı gibi değişiklikler, onların kompozisyonlarına benzersiz özellikler katar.
Gözenekli yapısı ve yüksek iyon değiştirme kapasitesi sayesinde birçok çeşit gazı ve kokuyu; suyu ve nemi; petrokimyasal maddeleri, düşük düzeyde radyoaktif elementleri, amonyumu, toksinleri, ağır metalleri ve pek çok solüsyonu tutma ve soğurma özelliğine sahiptir. Çevre dostu yapısı ve düşük maliyeti ile zeolit (klinoptilolit) günümüzde birçok endüstriyel alanda ve çeşitli çevre projelerinde kullanılmaktadır.
4- KDF-55
Uzun yıllardır ABD ordusunda kullanılan bir filtre sistemidir.KDF-55, saf bakır ve çinko karışımından yapılmış olan filtredir. KDF elektro-kimyasal oksitlenme prensibi (REDOX) ile çalışan en önemli su iyileştirme teknolojisidir. KDF ve GAC teknolojilerinin üzerinde yapılan testler bu teknolojinin klorun %99 dan da fazlasını 75000 litreye kadar temizlediğini göstermiştir. Buna rağmen aynı ölçülerdeki Karbon filtreleri kloru temizlemede 15000 litre civarında %90 civarına düşmektedir. Demir ve hidrojen kükürt çözelti oksitlenerek çözünmeyen maddeye dönüşüp filtrenin tabanına oturur ve elektro-kimyasal işleme tabi olarak kurşun, cıva, bakır, krom, kadmiyum, alüminyum ve diğer çözülebilir metalleri temizler. Ağır metaller filtrenin tabanına bir mıknatısla çekilir gibi çekilir. Bu teknoloji ile oluşturulan Filtre, bakterileri ve mantar gibi organizmalarında oluşumunu engeller. KDF ortamı, su filtrasyon uygulamalarında kullanılan bir kimyasal bileşiktir. KDF filtre çoğu zaman verimliliğini en üst düzeye çıkarmak için, aktive edilmiş karbon ile birlikte kullanılır.
5- Negatif İyon:
Bir yağmur fırtınası sonrasında çoğu kişi kendini yenilenmiş ve tazelenmiş hisseder. Bunun nedeni fırtınanın ortaya çıkardığı negatif iyonlardır. Bilimsel araştırmalara göre negatif iyon içeren ortamlar saman nezlesi, astım, mevsimsel depresyon, yorgunluk ve baş ağrısı belirtilerini hafifletiyor. Ayrıca negatif iyon içeren ortamlarda hareket kabiliyeti artıyor, iş performansı yükseliyor, zihinsel fonksiyonlar düzeliyor ve hata oranları düşüyor. Columbia Üniversitesi ve New York Eyalet Psikiyatri Enstitüsü tarafından yapılan araştırmalarda yüksek yoğunlukta negatif iyon içeren ortamlar mevsimsel depresyon SAD, hastalığında antidepresan etkisi yapıyor.
Hücrelerimizi uyarıyor
Nefes aldığımız havanın elektrik yükünün sağlığımız ve bedenimiz üzerine doğrudan etkisi var! Yapılan araştırmalar, insanların yeteri kadar temiz hava solumaları için, cm3 alanda en az 1500 negatif iyon yoğunluğunun bulunması gerektiğini ortaya çıkarmıştır.
Nerede ne kadar negatif iyon vardır:
Şelalelerde her metre küp başına 95,000 – 450,000
Dağda, sahilde ve ormanlarda her metre küp başına 50,000 – 100,000
Çayırlarda her metre küp başına 5,000 – 50,000
Şehirlerde her metre küp başına 100 – 2,000
Odalar ve ofislerde her metre küp başına 40 – 100
Klimalı odalarda her metre küp başına 0 – 20
6- Nano-Gümüş Toplar:
Gümüş, suda bakteri oluşumunu önleyici özelliği olan bir madendir. Yüksek teknoliji ile üretilen Nano-Gümüş toplar, Suyunuzda bulunabilecek yada sonradan oluşabilecek bakterilerin önüne geçer.
7- Alkali Toplar:
* Alkali iyonize su, mükemmel bir bağışıklık sistemi koruyucusudur.
* Antioksidan yapısıyla vücuttaki asit/alkali dengesini korur.
* Mikro yapısı ile hücrelerde mükemmel nemlenme (hidratasyon) sağlar.
* Vücudun hücre seviyesinde yenilenerek genç, sağlıklı ve diri kalmasına yardımcı olur.
* İçerdiği yüksek değerde negatif iyonlar ile hastalıklara ve erken yaşlanmaya sebep olan "serbest radikal"leri temizler.
* Vücudumuzda uzun yıllar biriken asidik toksinleri nötralize ederek arınmaya yardımcı olur.
* İç filtre ve ön filtreler şehir suyunda bulunabilecek çeşitli kirlilikleri arındırır
Daha fazla oksijene sahip sağlıklı ve fonksiyonel sudur.
Temiz ve bakterisizdir. İçindeki alkali minerallerin yanı sıra diğer su çeşitlerine göre yaklaşık iki (2) kat fazla oksijene sahiptir.Vücudun pH dengesini korumasına yardım eder ve hastalıkları engeller.
Alkali iyonize su vücudun doğal pH dengesinin korunmasına ve düzenlenmesine yardımcı olarak vücutta zararlı bakteri, iltihaplanma ve hastalıkların oluşumunu engelleyen bir ortam yaratır.
Olağanüstü hidrasyon (nemlendirme) ve detoks sağlar.
Moleküler yapısı diğer sulardan daha küçüktür. Bu nedenle hücrelerin içine diğer su çeşitlerine göre altı (6) katına kadar fazla su girişi sağlayarak vücudun daha fazla nemlenmesine ve bağlı olarak vücüdun zehirli atıklardan en hızlı ve mükemmel şekilde temizlenmesine yani detoksuna olanak sağlar.
Vücudun enerjisini ve zindeliği arttırır.
Alkali iyonize su küçük moleküler yapısı nedeniyle vücudun biyoelektriksel dengesini diğer su çeşitlerine göre üç kat daha hızlı yenileyerek vücudun enerjisini ve zindeliğini arttırır.
Serbest radikalleri etkisizleştirir.
Serbest radikallerin yarattığı hasar hızlı yaşlanma ve yanı sıra kanser dâhil birçok hastalığa sebep olmaktadır. Alkali iyonize suyun moleküler yapısı ve güçlü antioksidan özelliği serbest radikalleri etkisizleştirerek vücuda zarar vermelerini engeller.
Kilo verilmesine ve zayıflamaya yardımcı olur.
Vücut, içinde biriken asidik atıkları etkisizleştirmek için yağ birikimi yapar. Alkali iyonize su asidik atık birikimini engellediği için vücudun yağ biriktirmesine de gerek kalmaz. Dolayısıyla doğal olarak zayıflamanıza yardımcı olur.
Cihazın tabanında bulunan; Alkali Toplar, Zeolit, Tourmaline, Karbon, Nano-Gümüş, Maifen Taşı, Magnesium Aloy Toplar, suyunuzun temiz ve taze kalmasına yardımcı olur.
İŞTE CİHAZIN ÜSTÜN ÖZELLİKLERİNDEN BAZILARI;
– Ön filtrasyon sistemi ile suda bulunabilecek tortu, akm vb. kirletici partiküller 3 mikron mertebesinde tutulur.
– Aktif karbon filtresi ile sudaki tat, koku, renk, bulanıklık, klor ve diğer organik kirlilikler absorbe edilerek sudan uzaklaştırılır.
– Ön arıtımdan geçen su, membran ünitesinde istenmeyen iyonlarından arındırılarak yüksek kaliteye ulaştırılır.
– Kullanıma verilmeden önce temiz su, son karbon ünitesinde tat ve koku bakımından mükemmelleştirilerek kullanıma hazır hale getirilir..
– Seyyar veya Evye üzerinde kullanımı tavsiye edilen özel tasarım musluğu sayesinde temiz su içimi temin edilebilir .
– Suların damacanalarda bekletilmesi sonucu oluşabilecek kirlilik risklerine karşılık bu sistemlerde kullanılan atmosfere kapalı kendinden özel depo sayesinde her an temiz ve sağlıklı su elde edebilirsiniz